Очманілий яблучний пиріг «Домашній»: Тісто: 300 г сметани, 3 яйця, 200 р цукру, 250 г борошна, 2 великих яблука, 100 г родзинок, 50 г вершкового масла, 1 ч. л. розпушувача, 1 п ванільного цукру, панірувальні сухарі. Збити яйця з цукром в пишну масу. Не припиняючи збивання додати сметану і розтоплене масло, потім ванілін, борошно і розпушувач. Добре перемішати. Яблука помити,почистити, розрізати на 4 частини, вирізати серцевину, нарізати на скибочки. Родзинки замочити, потім злити і обсушити. Форму змастити маслом,посипати сухарями. Вилити в форму половину тіста. На нього викласти яблука і родзинки. Залити другою половиною тіста. Пекти в розігрітій до 180 г духовці 20 хвилин. Потім вийняти посипати присипкою. Для посипання: 20 г слив. масла і 3-4 ст. л. борошна покласти в миску, розтерти руками в крихту, додати 3 ст. л. цукру, перемішати. Посипати пиріг. Прибрати в духовку ще на 20 хвилин. Зняти кільце, остудити. Пиріг вийшов дуже смачний!
|