Нормандський пиріг з яблуками: борошно 180 р вершкове масло (або маргарин для випічки) 90 р цукор 3 ст. ложки вода-2 ст. ложки для начинки: яблука 5-6 шт. (середнього розміру) цукор-3-4 ст. ложки цукру вершкове масло 60 г лимон. У борошно додаємо цукор. Вершкове масло (або маргарин для випічки) ріжемо шматочками і додаємо до борошна з цукром. Розтираємо все руками до стану крихти. Додаємо крижаної води. Замішуємо тісто, виходить грудочку Беремо форму для випічки (краще роз'ємну). Розподіляємо тісто по формі тонким шаром роблячи бортики з боків близько 1-1.5 див. Яблука помити, видалити серцевину і порізати часточками. Збризнути соком лимона. У сковороду додаємо вершкове масло і цукру. Прогріваємо 3-4 хвилини. Відправляємо порізані яблука до маслу і сахару. Гасити яблука до напівготовності обережно перемішуючи ( не більше 7-8 хвилин, яблука стають трохи м'якими але форми не втрачають), що б вони не розвалилися і не перетворилися на пюре. Беремо форму з тестом і викладаємо в неї яблука без соку!!!. Залишився від яблук сік поки залишимо, він нам знадобиться трохи пізніше! Відправляємо в попередньо розігріту до 170-180 гр. духовку на 40-45 хвилин. ( як тільки яблука стануть м'якими, можна виймати). Через 40-45 хвилин дістаємо пиріг і поливаємо його рештою соком від яблук! Покласти зверху шматочки вершкового масла і присипати 1 ст. ложкою цукру. Поставити на верхній рівень духовки хвилин на 4-5, щоб яблука злегка закарамелизировались. Пиріг остудити і прибрати в холодильник години на 4-5.
|