Ніжки курчати в шампанському з виноградом: ніжки курчати 700 — 800 гр; виноград без кісточок невелика пензлик; 1/2 пляшки шампанського; чайна ложечка гірчиці; 2 ложки жирних вершків; 1 столова ложка рослинного масла; спеції, сіль на смак. Ніжки курчати промити, обов'язково обсушити і покласти в досить глибоку ємність. Після чого залити шампанським і відправити приблизно на вісім годин в холодильник. За цей час ніжки кілька разів перевернути. В якій — небудь іншій посуді змішати гірчицю, вершки, масло рослинне і спеції. Мариноване м'ясо за смаком натерти сіллю і даними вершково — гірчичним соусом. Потім укласти на деко і обкласти з усіх боків промитим виноградом. Запікати в духовці сорок хвилин, у міру потреби поливаючи соком, до готовності і бажаної рум'яності. На блюдо красиво укласти смажені ніжки і прикрасивши свіжим виноградом подати до столу.
|