Найсмачніші пампушки: Тісто: молоко 500 мл яйця 2 шт. масло сл. або маргарин 125гр. цукор 2 ст. л. + 1ч.л. сіль 1,5 ч. л. ванілін дріжджі сухі 11 гр. (пакетик) вода тепла 0,5 ст. борошно стільки, що б тісто не було тугим, але і не липло до рук. (З цієї кількості продуктів виходить більше 40 пончиків). Молоко змішати з водою, трохи нагріти. Додати весь цукор і дріжджі. Перемішати і дати дріжджам «ожити» (хвилин 15). Тепер додаємо яйце. Вершкове масло (кімнатної температури, можна розтоплене). Сіль. Ванілін . Все ретельно збиваємо. Тепер додаємо борошно поступово і заважаємо ложкою. Викладаємо тісто на стіл і місимо, місимо, підсипаючи борошна. Тісто має бути не дуже м'яким, але і не забитим — середнім. Тісто накрити полотенчиком і залишити підходити на 1,5 години, поки воно не збільшиться вдвічі. Якщо воно збільшиться вдвічі через годину, значить достатньо і можна переходити до приготування пончиків. Підійшло тісто, розкачати пластом товщиною 1см., вирізати кружки середнього розміру, краще ніж то на зразок чарки), і дати підійти до тих пір, поки вони збільшаться вдвічі. Добре розжарити рослинну олію (стільки, що б пончики плавали в маслі, не торкаючись дна) у глибокій сковороді. Обсмажити їх з двох сторін, до золотистого кольору. Готові пончики викладайте на серветки. Поки смажиться чергова порція пончиків, паралельно начиняйте готові. При обжарке, у пончиків залишається біла смужка тіста, яка проходить по всій окружності. Зробити на ній надріз гострим ножем і покласти начинку. Можна і не начиняти,а просто посипати цукровою пудрою, так теж смачно. Їжте пончики, поки вони гарячі.
|