Мова в тунцовому соусі: Яловичий або телячий язик вагою 0,8 – 1,2 кг Для соусу: 2 жовтки 250 мл соняшникової олії 1 банка тунця в олії (170 г, без масла 120 г) 2 ст. л. дрібних каперсів 4-5 філе анчоусів Сіль і перець Винний оцет (7%). Мова залити холодною водою і відварити як зазвичай, з корінням і прянощами, до м'якості. Гарячим очистити від шкіри під струменем холодної води і остудити в бульйоні, в якому він варився. З жовтків і масла зробити майонез. Тунець пюрировать з анчоусами і половиною каперсів до гладкості, додавши пару ложок бульйону. Змішати тунцовое пюре з майонезом, заправити сіллю, перцем і оцтом. Язик вийняти уз бульйону, обсушити, нарізати скибочками завтовшки 0,5 см, викласти внахлест на блюдо, полити соусом, зверху посипати рештою каперсами. Подати з скибочками лимона.
|