Скільки є цікавих рецептів приготування молодої картоплі! Від найпростішого - вареної картоплі із зеленню до пікантної запеченої картоплі зі спеціями і м'ясом. Цей рецепт скоріше можна віднести до простих, але з кулінарної «родзинкою».
Ось що нам знадобиться: кілограм молодої картоплі, приблизно півсклянки панірувальних сухарів, 5-6 часточок часнику, 50-60 мл рослинного масла, пучок петрушки або кропу, спеції і сіль за смаком.
Спеції підбирайте по своєму смаку і в потрібній кількості. Часник пропустіть через прес, потім перекладіть в ступку. Туди ж додайте всі спеції і видушіть, перемішайте. Перекладіть в пиалку або в склянку, залийте рослинним маслом, поставте в холодильник мінімум на годину - тоді масло просочиться ароматом спецій і часничку. Картопля промийте під проточною водою, потріть щіточкою. Чистити його не потрібно! Якщо бульби великі - розріжте на шматочки. Полити часниковим маслом, добре перемішайте, щедро посипте сухарями і викладіть на деко. Картопля запікається при температурі 200 градусів приблизно півгодини, точно сказати важко - час приготування залежить від розміру бульб і від сорту картоплі. Готову картоплю посипте свіжою зеленню і подавайте з овочевим салатом. Приємного апетиту!