Молода картопля: Молода картопля 800 гр. картоплі 1 головка ріпчастої цибулі 100 гр. сала 40 гр. сметани Для соусу: склянки жирної сметани 2 зубчики часнику кріп сіль і мелений гострий перець. Сало дрібно нарізаємо скибочками, складаємо в глибоку сковороду і обсмажуємо до шкварок. Сюди ж відправляємо целікова картопля, який ми попередньо вимили і висушили. Смажимо бульби з усіх боків до хрусткої скоринки. Робити це краще всього так: кожні кілька хвилин акуратно струшувати сковороду, але лопатку не використовувати. Тепер зменшуємо вогонь, додаємо необхідну кількість солі, вливаємо склянки води, змішаної зі сметаною. Тушкуємо картопля під кришкою до готовності. Соус готується так. Сметану змішати з подрібненим часником, зеленню і приправами. Далі цибулину нарізаємо півкільцями і в окремій сковороді обсмажуємо до готовності. Молода картопля готовий.Формуємо блюдо: картоплю викладаємо на тарілки, зверху – цибулю і рясно поливаємо соусом.
|