Мясокартофельные оладки з грибами: Фарш змішаний – 300 г Картопля – 400 г (4 великих картоплини) Яйця – 1 шт. Борошно – 2 ст. ложки Сіль Перець чорний мелений Вершки 10% — 100 мл Масло рослинне для смаження Для грибів: Гливи (печериці) – 200 г Цибуля ріпчаста – 1 шт. Масло вершкове – 1 ст. ложка Приправа грибна Сіль Перець чорний мелений Сметана – 2-3 ст. ложки Вершки 10% — 100 мл Зелень кропу – 1 ст. ложка. Картоплю чистимо і тремо на крупній тертці. Додаємо до фаршу. Додаємо сіль, перець, борошно, яйце. Добре вимішуємо, додаємо вершки і ще вимішуємо. Викладаємо по повній ст. ложці маси в розігріте на сковороді масло, надаємо форму оладок і смажимо картопляні оладки з фаршем з двох боків до рум'яності. Готові картопляні оладки з фаршем викладемо на тарілку і поставимо в тепле місце. Для соусу гриби почистимо і дрібно поріжемо. Поріжемо цибулю дрібними кубиками. На розігрітому вершковому маслі добре обсмажимо цибулю, додати гриби, посолити, приправимо і згасимо до готовності (10 хвилин). Додамо сметану і вершки. Розмішуєм, і згасимо ще 3-5 хвилин. Наприкінці додамо дрібно порізаний кріп. Готові картопляні оладки з фаршем і грибами.
|