Любителям гострих закусок і особливо солоних горішків до пива хочу запропонувати наступний рецепт. Мигдаль купуємо на ринку сирої не чищений і не обсмажену. Одне яйце куряче розбиваємо, білок відокремлюємо і змішуємо його з невеликою кількістю води (на один білок приблизно одна чайна ложка води). Збиваємо і додаємо спеції. З спецій годяться: мелений перець, чилі мелений, паприка, мелений сухий імбир, сіль дрібна, часник сушений, кайонский перець, кунжут. Загалом всі ваші улюблені спеції можна сміливо додавати і гарненько перемішуємо ложкою горішки з спеціях. Завдяки білку горішки змочуються і охоче беруть на себе ароматні добавки. На деко вистилаємо пекарську папір, рівним шаром викладаємо мигдальні горішки і запікаємо. Час запікання визначає кожен сам на свій розсуд, якщо ви любите підсмажені горішки - тримайте їх довше. Тобто періодично треба буде відкривати духовку, помішувати мигдаль і пробувати його. Виходить смачна закуска до пива.)) Приємного!
|