Медовий торт «Пчолкін будинок»: 2 яйця, 180 г цукру, 80 г вершкового масла, 80-100 г меду, 2 ч. ложки соди (без гірки), 400-450 г борошна і приблизно 1 склянка для вимішування тіста. Для крему: 1 банку вареного згущеного молока, сметана (400 г) 24-30% жирності, 150 мл вершків 33% -38 % жирності для збивання, 2 ст. ложки меду (на любителя). Яйця і цукру злегка збити віночком, додати вершкове масло, мед, соду. Поставити цю суміш на водяну баню і прогрівати, постійно помішуючи, поки цукор не розчиниться і суміш трохи стане подкипать. Зняти з вогню, додати 400-450 г просіяного борошна і добре розмішати. Тісто виходить липким і рідкуватим. Накрийте миску з тестом плівкою або фольгою і відкладіть його на годину. Потім тісто вийняти з ємності на обробний стіл(або ж в мисці) і місити, підсипаючи борошно, поки тісто не візьметься і не буде прилипати до рук, змащувати руки маслом, може взагалі не знадобиться борошно для вымески. Скатати тісто в пласт і зробити 9 кульок. Кожен кульку тоненько розкачати на папері для випічки, присипаючи борошном, проткнути виделкою. Випікати коржі при t 200 З хвилини 2-3, діаметром 22-23 см, обрізки теж вымесила і зробила коржики. Збити згущене молоко з медом і сметаною. Окремо збити вершки до стійкості усе з'єднати акуратно до однорідного стану і промазати коржі. Поставити на просочення в холодильник, бажано на ніч. Прикрасити медовий тортик за бажанням.
|