Головна » Статті » Рецепти

Мед. Поради по його вибору, зберігання і вживання.
Мед - один з небагатьох продуктів, в яких вітаміни зберігаються набагато довше, ніж у свіжих фруктах і овочах.
Будь дефіцит корисних речовин в раціоні людини можна заповнити вживаючи в їжу мед.

Оптимальна його щоденна доза для дорослих становить 100-150 грамів (приблизно три повні столові ложки), а для дітей - 30-40 грамів (одна неповна столова ложка). Мед краще вживати два-три рази в день за годину-півтора до їжі або через три години після.

Вибір меду досить різноманітний. Він буває білий - малиновий, конюшиновий, кленовий; золотисто-жовтий - соняшникова, буркуновий; прозорий - акацієвий; бурий - гречаний. У темному меді міститься більше білків і заліза, ніж у світлому.
Смак. колір і консистенція меду залежать також і від клімату, складу грунту і висоти над рівнем моря.

Мед набагато корисніше і краще для організму, ніж цукор і всілякі солодощі (варення. шоколад, згущене молоко), так як легше засвоюється і не подразнює слизову оболонку шлунка і кишечника, а також швидше проникає в кров, легко пропускається нирками і надає заспокійливу дію на
організм.

Мед радять купувати в одного перевіреного продавця.

Щоб вибрати хороший мед потрібно набрати його в їдальню ложку і швидко покрутити нею - продукт повинен бути густим і тягучим, не стікати з ложки, а як би намотуватися на неї. Також можна у водний розчин меду додати пару крапель йоду - якщо рідина посиніє, значить в мед додали борошно або крохмаль.

Для зберігання меду потрібно використовувати скляний або емальований посуд, але не залізну або оцинковану. Також добре зберігати мед у осикових, липових, вільхових бочках, але не в дубових або хвойних.

Приміщення для зберігання повинно бути сухим і провітрюваним.

При температурі нижче 5 градусів мед починає втрачати свої корисні властивості.
Не можна зберігати мед поряд з продуктами, які мають різкий запах.

Засахарившийся мед володіє тими ж властивостями. що і тягучий. Його можна розтопити на паровій бані або в духовці, але мед не можна нагрівати до високої температури - так продукт втрачає лікувальні властивості.
Просмотров: 636
Категория: Рецепти |
| Теги: мед, меду

Рекомендовані рецепти:

Цибульні булочки
Пиріжки з каррі з яловичини
Стручкова квасоля з фаршем
Швидкі пиріжки на кефірі
Багатошарові трикутники
Прісна корж зі шпинатом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: