У продовженні десертній теми хочу запропонувати рецепт манного пудингу. Необхідні продукти: півлітра молока, вершків сто грам, одна ст. ложка крохмалю і дві ст. ложки манної крупи, ваніль, одне яйце, сто мл води, шістдесят гр. цукру або цукрової пудри. Готуємо манний пудинг. Відокремлюємо білок збиваємо з цукром і на час в сторону відставляємо, жовток змішати з вершками, з ваніліном і з крохмалем, манною крупою і збиваємо всю цю масу добре. Молоко треба довести до кипіння, дати трохи охолонути і сюди влити дуже тонкою цівкою збиту масу до кипіння на повільному вогні довести, ретельно помішувати (в загальній складності варити пудинг потрібно не менше десяти хвилин, але вогонь найслабший). Знімаємо каструлю з вогню і сюди вливаємо збитий білок (ми його попередньо з цукром збивали). Всю масу розмішуємо. Пудинг манний готовий, його залишається остудити як слід. Розливаємо його в десертні гуртки або в невеликі креманки, відправляємо для набухання і застигання у холодильник. Приємного!
|