Існує абсолютно незвичайний рецепт засолки огірків, він іменується як "суха засолювання". Для приготування за цим рецептом не треба готувати розсіл і замочувати огірки. Вся маринівка відбувається всуху. Ось рецепт: Огірки (кількість до кілограма) слід гарненько промити і обов'язково відрізати "попки". Щоб огірочки швидше приготувалися, можна кожен окремо взятий огірок розрізати на три частини, не вздовж, а впоперек. Промиваємо один пучок кропу, промиваємо і просушуємо, а потім дрібно нарізаємо. Три зубки часнику очищаємо, нарізаємо дуже дрібно і змішуємо з кропом. Потім додаємо в кріп одну столову ложку солі і одну столову ложку цукрового піску.
Цю суміш треба пересипати в щільний харчовий поліетиленовий пакет, сюди ж закладаємо нарізані огірочки, пакет туго зав'язуємо і трохи струшуємо, щоб весь вміст ретельно перемішалося. Пакет з огірками кладемо в холодильник, залишаємо на ніч, але бажано хоч іноді струшувати пакет, щоб вміст перемішалося. На ранок огірочки будуть ароматними і хрусткими.