Список необхідних для пирога продуктів: для тіста - 175 грамів цукрового піску, 250 г вершкового масла, п'ять курячих яєць, 375 г борошна, 70 миллилитром молока, одна чайна ложка лимонної цедри і один пакетик розпушувача для тесту, щіпка солі; для начинки - половина кілограма малини, половина кілограма ожини, 300 грамів сметани, три курячих яйця, 50 г цукру, один пакетик ванільного цукру, дві столові ложки цукрової пудри. Вершкове масло, попередньо розм'якшене, перетерти з цукром, цедрою лимона і дрібкою солі, ввести туди ж по одному курячі яйця, потім додати борошно і розпушувач, після чого влити молоко. Отримане тісто вилити на деко, змащене рослинним маслом. Ягоди помити і обсушити, а після цього рівномірно розподілити по поверхні тесту. Поставити деко в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Яйця збити зі сметаною, додати цукор і ванільний цукор. Вилити отриману масу зверху на ягоди малини і ожини і повернути назад в духовку ще на 25 хвилин. Потім пиріг дістати, почекати поки він охолоне і посипати цукровою пудрою.
|