Маковий Торт: 3 білки кімнатної температури 120 гр. маку 250 мл молока 180 гр. м'якого вершкового масла 150 гр. цукру пакетик ванільного цукру щіпка солі 300 гр. борошна. крем: 350 гр. маскарпоне 150 гр. цукрової пудри пакетик ванільного цукру. Молоко довести до кипіння, всипати мак, накрити каструльку кришкою і прибрати з вогню. Вершкове масло збити з 100 гр. цукру і ваніліном, додати борошно, вимісити до однорідності, влити молоко з маком і знову перемішати. Білки збити з дрібкою солі до м'яких піків, всипати цукор, що залишився і збити до міцної, стійкої піни. Обережно перемішати тісто з білками. Тесту виходить багато, тому візьміть форму діаметром від 25 см, намастіть маслом, присипте борошном, перекладіть тісто і випікайте близько години при 180 градусах, перевіряйте готовність зубочисткою. Готовий корж дістати з форми, остудити і розділити на два коржі. Приготувати крем, холодний маскарпоне збити з цукровою пудрою і ваніліном, промазати перший корж, накрити другим і змастити верх і боки залишилися кремом. Залиште торт на кілька годин у холоді, а після їжте із задоволенням!
|