Днями зварила я м'ятний сироп, річ дуже смачна, сироп цей взагалі використовують для просочення коржів в торт, для приготування мусу та інше. Мені особисто подобається з цього сиропу напій робити: на три ложки сиропу береться стакан холодної газованої води і в результаті виходить чудовий напій. Можна ще додавати в каву сироп, тоді виходить м'ятна нотка, дуже смачно! Як готується цей сироп: необхідно свіжу м'яту дрібно (як вийде) нарізати і з цукром в невеликій кількості води на повільному вогні проварити. Потім дати сиропу охолонути і тільки потім вже макуха м'яти можна вийняти з сиропу, але простіше просто процідити сироп в скляну ємність. Ось пропорції: води беремо одну склянку, м'яти теж один стакан (щільно набитий стакан рубаних промитої м'яти) і цукру три чверті склянки. Проварювати сироп м'ятний треба до пів години, особисто я варила двадцять хвилин. Зберігати сироп треба в холодильнику. Спробуйте, готувати сироп не складно, але результат приголомшливий.))
|