Ніжне м'ясо в чудовому ароматному соусі. Це блюдо можна приготувати з свинини або телятини, якщо буде яловичина, то час приготування трохи збільшується. Яблучко краще брати кисло-солодкого смаку.
Інгредієнти: 700 грам м'яса, півсклянки вершків (жирність будь-яка) або сметани, одне велике яблуко, дві цибулини, столова ложка меду, столова ложка борошна, сіль, спеції, мелений чорний перець, рослинна олія.
У сковорідці розігріти олію, додати мед і відразу ж викласти нарізане невеликими шматочками м'ясо. На сильному вогні обсмажити його, щоб з усіх сторін утворилася рум'яна кірочка. Шумівкою перекласти в казанчик або в каструлю з товстим дном. Вогонь зменшити, в тому ж маслі обсмажити нарізану кубиками цибулю до золотистого кольору. Перекласти його на м'ясо. Зверху натерти яблуко (шкірку зрізати). Влити дві склянки води, додати сіль, спеції і тушкувати хвилин сорок на невеликому вогні до м'якості м'яса. Вершки або сметану змішати з борошном, влити в каструлю з м'ясом, розмішати і тушкувати ще хвилин 10 до отримання густого соусу. Все, м'ясо готове, можна знімати з вогню і подавати з гарніром.