М'ясна смакота: Грудка куряча 2 шт, Сир 150 гр, Цибуля 1 шт, Гриби (мариновані) 1 банку, Морква — 3 шт, Вершки 3-4 ст. ложки, Олія оливкова 4 ст. ложки, Спеції для м'яса — за смаком, Сіль, перець, мускатний горіх за смаком Сік лимонний — 1 шт. Гриби пасерувати на оливковій олії з додаванням дрібно нарізаного лука, вершків, спецій. Курячу грудку порізати тонкими смужками, замаринувати у спеціях і соку лимона. Викласти смужки м'яса в змащену форму на дно і з боків, присипати тертим сиром, викласти інші гриби, далі тертої на крупній тертці морквою, зверху покласти по спіралі шматочки залишився м'яса. Запікати при температурі 200С близько 30 хвилин. Пиріг дасть багато соку, через 30 хв. злити сік і присипати місця з'єднання шматочків м'яса сиром, поставити в духовку і дати сиру розплавитися і злегка підрум'янитися. Дати постояти у формі 10 хвилин, перекласти на блюдо.
|