Для того, щоб приготувати це смачне і дивно яскраве і красиве літнє холодець вам знадобляться такі інгредієнти: одна невелика кольорова капуста, половина кілограми свіжого або замороженого зеленого горошку, дві третини склянки сушеної червоної сочевиці, три столових ложки желатину, одна середня морква, два бульйонні кубики, чорний мелений перець і сіль. Необхідно перебрати сочевицю і відварити до готовності в трошки підсоленій воді. Цвітну капусту розділити на суцвіття і варити протягом 7-10 хвилин (головне, щоб капуста не розварилася). Моркву необхідно очистити і також відварити в підсоленій воді. Зелений горошок промити і зварити. Приготувати дві склянки бульйону з кубиків. В невеликій кількості холодної води розчинити желатин, трохи підігріти, змішати з підготовленим бульйоном. Три чверті суміші бульйону з желатином додати до вареної сочевиці, посолити і поперчити за смаком. Половину отриманої маси перелити у форму і поставити в холодильник. Коли маса у формі застигне, на неї потрібно рівномірно викласти суцвіття капусти. Горошок варений розтерти в пюре і злегка збити, потім з'єднати з залишками бульйонно-желатинової суміші і залити у форму на цвітну капусту. Поставити в холод і почекати поки охолоне, після чого вилити залишки сочевиці і поставити назад застигати. Готове холодець акуратно перекласти з форми на блюдо і прикрасити зеленню.