Листковий салат «Ананас»: картопля 3 середніх куряче м'ясо 1 грудка яйця 3 шт сир типу «Російський» 100 р мариновані огірки 4-6 шт червоний цибуля 1 середня цибулина сік половини лимона печериці мариновані пір'я зеленої цибулі для прикраси майонез сіль чорний мелений перець. Зварити картоплю в мундирі до готовності. Остудити, почистити, натерти на крупній тертці.Яйця зварити круто, остудити, почистити, натерти на крупній тертці.Куряче м'ясо відварити, остудити і нарізати дрібними шматочками.Огірки нарізати дрібними кубиками.Сир натерти на крупній тертці.Цибулю дрібно нарізати, 5 хв залити лимонним соком, потім сік злити і при бажанні промити холодною водою.Викладати салат шарами у вигляді овалу на блюдо, кожен шар промащувати майонезом, крім шарів цибулі і огірка 1-й шар: картопля 2-й шар: цибуля 3-й шар: половина курячого м'яса 4-й шар: мариновані огірки 5-й шар: що залишився куряче м'ясо 6-й шар: сир 7-й шар: яйця Для прикраси печериці нарізати тонкими пластинками.Верхній шар салату добре змастити майонезом і прикрасити пластинками грибів, укладаючи у вигляді черепиці.Зробити верхівку «ананаса» з пір'я зеленої цибулі.
|