Рецепт цього легкого лимонного мусу зможуть оцінити любителі всіляких желейних десертів, також він цілком може припасти до смаку дітям.
Необхідні для приготування мусу інгредієнти: дві склянки води, один лимон, 15 г желатину, три чверті склянки цукрового піску.
З лимона необхідно зрізати цедру і подрібнити її, а також окремо сік вичавити. Желатин потрібно замочувати в невеликій кількості теплої води близько півгодини. У невелику каструльку слід влити воду і засипати цукор, все добре перемішати і довести до кипіння на помірному вогні. Після цього в ще гарячий сироп додати лимонну цедру, а також попередньо замочений і потім віджатий желатин і, постійно помішуючи суміш, довести її ще раз до кипіння. Потім влити до гарячої суміші лимонний сік і добре розмішати. Каструльку з отриманою сумішшю покласти в холодну воду і збивати віночком (або міксером, поки маса не стане пінистої і однорідною і не почне трохи густіти. Мус розлити у формочки або креманки і поставити в холодильник на кілька годин. Готовий мус можна прикрасити шматочками лимона або солодким сиропом.
|