Лимонний крем: Лимон 4 штуки Яйце (жовток) 6 штук Цукор 1 склянку Масло вершкове 0,5 склянки Крохмаль кукурудзяний 4 чайних ложки Сіль 1 щіпка. Натріть 1 ст. ложку цедри і видавіть 2/3 склянки лимонного соку. У каструлі з товстим дном розтопити масло, додайте цукор, кукурудзяний крохмаль, сіль, лимонний сік і цедру, доведіть до кипіння. Кип'ятіть 1 хвилину. У мисці збийте жовтки, влийте в них трохи лимонної маси, вилийте все в каструлю з залишилася лимонною сумішшю, зменшіть вогонь і варіть крем, помішуючи, до загустіння. Перекладіть крем в банку, накрийте плівкою і зберігайте в холодильнику до одного тижня. Можна використовувати крем для тортів і пирогів або подати в якості десерту.
|