Лакумы - страва кавказької кухні, дуже схоже на наші пампушки. Це шматочки дріжджового тіста, смажені у великій кількості рослинного масла.
Інгредиенты: 500 мл. молока, чайна ложка з гіркою сухих дріжджів, 25 г вершкового масла, приблизно кілограм борошна, дві столові ложки цукру, чайна ложка солі, одне яйце. Ще знадобиться рослинна олія для фритюру.
В тепле молочко додаємо цукор і дріжджі, даємо піднятися шапочці піни. Потім кладемо сіль, яйце, розтоплене масло і все розмішуємо. Поступово додаємо борошно, замішуємо еластичне, м'яке тісто. Перекладаємо його в змащену маслом каструлю, накриваємо, прибираємо в тепло. Даємо тісту збільшитися в два рази. Тепер розкачуємо тісто в пласт, товщиною в 1,5 см. Гострим ножем нарізаємо квадратики, прямокутники і обсмажуємо у фритюрі. Вогонь робимо середнім, щоб лакумы встигли пропектися всередині, а зовні добре підрум'янилися. Щоб вони були не такими жирними, складайте на паперовий рушник або в друшляк. Якщо любите солодке - можна в тісто додати ще цукру або посипати лакумы цукровою пудрою.
|