Курка, запечена з лимоном: 1 курка вагою близько 2 кг 1 великий лимон 3 гілочки розмарину Сіль і мелений чорний перець за смаком. Ріжемо лимон навпіл. Від кожної половини відрізаємо по 2 скибочки. Акуратно просовуємо пальці між шкірою і м'ясом курки і засовуємо під шкіру скибочки лимона район філе і ніжок. Солимо і перчимо курку зсередини і зовні. Пов'язуємо ніжки мотузкою. Всередину кладемо залишилися лимони і розмарин. Кладемо курку у вогнетривку форму, змащену рослинним маслом. Відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку і запікаємо, поки шкіра не стане золотисто-коричневою, а сік, що випливає з проколу між ніжкою і грудкою, не буде прозорим. Якщо у вас є термометр для м'яса – він повинен показувати 70 градусів в стегні. За часом це займе 60-70 хвилин в залежності від духовки. Перед обробленням розв'язуємо ноги і даємо готової курки постояти при кімнатній температурі 10 хвилин.
|