Цей рецепт, як швидко запекти курку в духовці. Найкраще тушку розрізати на порційні шматки або відразу купити курячі ніжки, стегенця або крылья.Промыть курку, натерти сумішшю солі з меленим чорним і червоним перцем. Хто любить, може додати суміш сушених ароматних трав. Якщо є час, то можна залишити шматки курки маринуватися на півгодини. Викласти курку у форму, бажано з протипригарним покриттям. Полити на неї зверху олією і злегка струсити, щоб всі шматки вкрилися рівномірно. І поставити в нагріту до 180-200С духовку. Хвилин через 5-7 з духовки пролунають апетитні шиплячі звуки, значить, процес запікання пішов, тоді зачекати 10 хв, витягне форму з духовки і акуратно лопаткою перевернути всі шматки, трохи збризнути курку кип'яченою водою або білим вином, знову повернути в духовку ще хвилин на 10. Перевірити готовність м'яса, проткнувши його і натиснувши виделкою, якщо з'явиться прозора рідина, то курка готова! Сервірувати свіжими або маринованими овочами.
|