Головна » Статті » Рецепти |
Курка з 40 зубчиками часнику
Смачне і просте блюдо. Нехай велика кількість часнику вас не лякає, курочка виходить зовсім не гострою. Для приготування нам потрібно: одна велика курка для смаження; сорок зубчики часничку; один стакан сухого білого вина; одна ріпчаста цибулина; перець; одна морквина; сіль; два стебла селери; чебрець (свіжий); три ст. ложки олії (оливкової); багет (за бажанням); Приготування: Цибульку і моркву чистимо й ріжемо великими шматками. Селера ріжемо великими шматочками. Часникові зубчики для цієї страви чистити не треба, вони повинні бути в шкірці. Цибулю, моркву і селеру кладемо на дно великої товстостінної форми для запікання. Я зазвичай використовую велику глиняну каструлю з кришкою. Дві часточки часничку відкладаємо, інші кладемо до овочів. Ще раз нагадую, часник чистити не треба! Тепер займаємося курочкою. Обмазуємо її всередині і з усіх боків сумішшю з масла, перцю і солі, посипаємо листочками чебрецю. Всередину курки кладемо два зубчики часнику, кілька гілочок чебрецю і кілька скибочок селери. Кладемо курочку на овочеву подушку, наливаємо вино, щільно закриваємо форму кришкою і запікаємо півтора - два години. Температура духової шафи -200 градусів. Готову курочку розбираємо на шматки і поливаємо соусом. На гарнір відмінно йде рис і пюре з картоплі. Смак у запеченого часнику виходить просто чарівний! Ріжемо багет шматочками, видавлюємо часник з шкірки і мажемо на багет. | |
Просмотров: 618 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |