Головна » Статті » Рецепти

Курка з 40 зубчиками часнику
Смачне і просте блюдо. Нехай велика кількість часнику вас не лякає, курочка виходить зовсім не гострою.
Для приготування нам потрібно:
одна велика курка для смаження;
сорок зубчики часничку;
один стакан сухого білого вина;
одна ріпчаста цибулина;
перець;
одна морквина;
сіль;
два стебла селери;
чебрець (свіжий);
три ст. ложки олії (оливкової);
багет (за бажанням);

Приготування:

Цибульку і моркву чистимо й ріжемо великими шматками. Селера ріжемо великими шматочками. Часникові зубчики для цієї страви чистити не треба, вони повинні бути в шкірці. Цибулю, моркву і селеру кладемо на дно великої товстостінної форми для запікання. Я зазвичай використовую велику глиняну каструлю з кришкою. Дві часточки часничку відкладаємо, інші кладемо до овочів. Ще раз нагадую, часник чистити не треба!

Тепер займаємося курочкою. Обмазуємо її всередині і з усіх боків сумішшю з масла, перцю і солі, посипаємо листочками чебрецю. Всередину курки кладемо два зубчики часнику, кілька гілочок чебрецю і кілька скибочок селери. Кладемо курочку на овочеву подушку, наливаємо вино, щільно закриваємо форму кришкою і запікаємо півтора - два години. Температура духової шафи -200 градусів.

Готову курочку розбираємо на шматки і поливаємо соусом. На гарнір відмінно йде рис і пюре з картоплі. Смак у запеченого часнику виходить просто чарівний! Ріжемо багет шматочками, видавлюємо часник з шкірки і мажемо на багет.
Просмотров: 618
Категория: Рецепти |
| Теги: кладемо, часнику

Рекомендовані рецепти:

Сирники
Рулет з абрикосовим джемом
Торт "Прага"
Яблучні сирники
Тости з овочами і пастою авокадо
Кекс з лимоном і маком
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: