Для втілення в життя цього кулінарного рецепта потрібна велика курка або просто курячі ніжки, вагою (загальна вага) до півтора кілограм, штук шість - сім помідор, дві цибулини репчатых, грамів сто чорних маслин (неодмінно з кісточкою повинні бути), олія оливкова, часник, насіння фенхелю і король цієї страви - "Прованські трави" (вага курки знадобиться столова ложка трав). Готуємо курку по-прованськи: курка по цьому рецепту ми будемо запікати на овочевій подушці (і з верху і знизу буде овочі). Курочки на дрібні шматочки треба нарізати, помідори від шкірки звільнити, цибульку півкільцями подрібнити, часник порубати, оливки розчавити, щоб кісточки вийшли. Змішати нарізані помідори без шкірки з цибулею, з маслинами, часником, оливковою олією, насінням фенхеля і "Прованськими травами".
У форму для запікання треба спочатку меншу частину овочевої суміші викласти, потім курочку (щедро посолити і зверху решту овочевий "подушки" викладаємо. У духовку ставимо не менш, ніж на годину. Блюдо виходить дуже смачним і більш ароматним! Приємного!