Любите балик? Я дуже люблю, але сама його жодного разу ще не готувала. Тільки магазинний іноді купую. Пропоную рецепт приготування балика в домашніх умовах, готувати його будемо з свіжого курячого філе. Потрібно купити саме свіже охолоджене філе, але не заморожене. Так само треба купити справжню морську сіль, не знаю точно чому потрібна саме морська, але в рецепті так сказано. Очевидно поварена не годится.Так ось, пів кіло солі треба дуже добре перемішати з подрібненим лавровим листом, розмарином, чебрецем, коньяком і портвейном (спиртного треба брати по третині склянки).
Куряче філе промити дуже добре просушити. Обваляти в суміші солі, спиртного і трав. Ретельно укутати в сольову "подушку", пленкою харчової накрити і у холодильник на дванадцять годин відправити. Через цей час треба сіль з філе змити, просушити м'ясо, але є його ще не можна. Знову на дванадцять годин відправляємо філе в холодильник, уклавши його в герметичну упаковку. І лише через дванадцять годин (можна і довше потримати) м'ясо треба нарізати дуже тонко, готовий балик подавати до столу з хлібом, з огірочками.)) Приємного!
|