Головна » Статті » Рецепти

Курячий балик (рецепт)
Любите балик? Я дуже люблю, але сама його жодного разу ще не готувала. Тільки магазинний іноді купую. Пропоную рецепт приготування балика в домашніх умовах, готувати його будемо з свіжого курячого філе. Потрібно купити саме свіже охолоджене філе, але не заморожене. Так само треба купити справжню морську сіль, не знаю точно чому потрібна саме морська, але в рецепті так сказано. Очевидно поварена не годится.Так ось, пів кіло солі треба дуже добре перемішати з подрібненим лавровим листом, розмарином, чебрецем, коньяком і портвейном (спиртного треба брати по третині склянки).

Куряче філе промити дуже добре просушити. Обваляти в суміші солі, спиртного і трав. Ретельно укутати в сольову "подушку", пленкою харчової накрити і у холодильник на дванадцять годин відправити.
Через цей час треба сіль з філе змити, просушити м'ясо, але є його ще не можна. Знову на дванадцять годин відправляємо філе в холодильник, уклавши його в герметичну упаковку. І лише через дванадцять годин (можна і довше потримати) м'ясо треба нарізати дуже тонко, готовий балик подавати до столу з хлібом, з огірочками.))
Приємного!
Просмотров: 805
Категория: Рецепти |
| Теги: філе, треба

Рекомендовані рецепти:

Шашлик на маївку з свинини
Тістечко пісочне з мигдалем
Листкова коса з капустою
Сирні конвертики
Морквяний торт з сушеної журавлини
Свинина по-китайськи
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: