Щоб котлетки вийшли м'які, соковиті, їх краще готувати з змішаного м'яса - взяти куряче філе і додати м'якоть, зрізану з стегенець. Якщо є бажання - у фарш додайте зелень, спеції, але і просто з чорним перчиком буде смачно.
Інгредієнти: два стегенця і одне куряче філе, одне яйце, два-три скибочки білого батона, півсклянки молока, сіль, мелений чорний перець - за смаком, панірувальні сухарі, вершкове або рослинне масло для смаження.
Десь читала, що курячі котлети краще обсмажувати на вершковому маслі, воно не перебиває смак м'яса, і котлети самі по собі смачніше виходять. Пробувала пару раз - чомусь пригоряють, навіть якщо вогонь не сильний. Або таке масло або ще що - не знаю, в загальному, я смажу будь котлети на олії. З стегенець зрізаємо м'ясо, разом з філе і розмоченим у молоці білим хлібом перекручуємо на м'ясорубці. Додаємо у фарш яйце, спеції, перець і сіль. Руки змочуємо водою, ліпимо невеликі котлетки. Обвалюємо в сухарях, складаємо на піднос і з півгодини тримаємо в холодильнику. Потім на невеликому вогні обсмажуємо в олії до золотистого кольору. Можна робити котлети і без панірування або запанірувати в борошні - як вам більше подобається.
|