Добре, якщо є в господарстві фритюрниця, яку можна виставити на стіл, і на довгих вилочках (шпажках) обсмажувати різні продукти - м'ясо, рибу, овочі, так і подаючи до столу "з пилу з жару".але можна просто обсмажити м'ясо до утворення хрусткої скоринки, наприклад, шматочки курячого філе. Головне - саму курятину обмити, нарізати на порційні шматки, а потім максимально обсушити. Я роблю це за допомогою паперових рушників. Промокаю,ще жодні спеції не додаю. Добре раскаляю сотейник з бортиками або глибоку сковороду, розігріваю масло до високої температури. Як перевірити? А кинути жменю кам'яної солі, якщо будуть її крупинки немов "стрибати" по поверхні масла - вже пора! Швидко занурюю курочку, шматочки моментально покриваються рум'яною скоринкою, акуратно перевертаю, обсмажуючи рівномірно з усіх боків. Витягаю з масла, вже тепер посипати сумішшю солі і перцю - червоного і чорного, полити трохи соєвим соусом. Та швидко подавати зі свіжими овочами.
|