Головна » Статті » Рецепти

Куряча грудка в сметанному соусі
Куряча грудка в сметанному соусі:

філе курячої грудки — 500-600 р,

болгарський перець (червоний) — 0,5 шт,

приправа для курки — 1/3 чайної ложки

сир (твердий) — 50 г (за бажанням),

вершкове масло — 1 столова ложка,

сіль

сметана — 200 г,

часник — 3-4 зубчики,

сік лимона — 1 столова ложка (за бажанням),

сіль,

мелений чорний перець або суміш 4-х перців.

Філе курячої грудки вимити в холодній воді і добре обсушити паперовими рушниками.
Болгарський перець вимити, видалити насіння і перегородки і нарізати півкільцями або чвертькільцями. У кожному філе зробити 3-4 надрізу і натерти приправою для курки. Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти філе в форму.

сметанний соус

Часник очистити і пропустити через чесноковыжималку.
У миску викласти сметану (я використала 30%), додати часник, мелений перець, сіль і сік лимона (за бажанням).

Соус добре перемішати.
У кожен надріз на грудці вкласти по смужці болгарського перцю.

Замість перцю можна «нафарширувати» грудку скибочками помідорів.

Залити грудки сметанним соусом і, за бажанням, посипати тертим сиром. Запікати близько 40 хвилин в розігрітій до 180°C духовці.

Форму з готовим філе вийняти з духовки, затягнути фольгою і дати постояти 10 хвилин.
На гарнір можна подати свіжі овочі, рис, картопляне пюре, макарони тощо

Просмотров: 473
Категория: Рецепти |
| Теги: філе

Рекомендовані рецепти:

Рулет маковий на дріжджах
Маковий пиріг з шоколадним кремом
Кабачковий пиріг з сиром і м'ятою
Глазурований сирок "Картопля"
Салат з квасолі і курки
Персиковий торт-суфле
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: