Головна » Статті » Рецепти

Кунжутне печиво на сметані
Кунжутне печиво на сметані:

180 грам борошна(з них 50 грам цільнозерновий);
100 грам сметани жирністю 15%;
20 грам цукру;
20 грам кукурудзяного крохмалю;
4 столові ложки кунжуту;
1-2 столові ложкки рослинного масла;
1 чайна ложка ванільного цукру;
1/4 чайної ложки соди;
щіпка солі.

Все просто як завжди: змішуємо кукурудзяний крохмаль, сметану, сіль, цукор, ванільний цукор і рослинне масло. Отримуємо таку білувату однорідну суміш, нехай постоїть, а поки займемося кунжутом. Подрібнюємо В кавомолці кунжут, отримуючи жирноватую, трохи розсипається масу. Висипаємо мелений кунжут до сметанної суміші і розмішуємо. Додаємо борошно з содою і замішуємо тісто. Воно виходить м'яким, податливим, але при розкочуванні трохи рветься, прилипаючи до качалку, якщо робити це неакуратно, тому розкачуємо неспішно, відчуваючи тісто. Розкачуємо тісто дуже тонко за розмірами стандартного листа і нарізаємо на дрібні квадратики, смужки або на будь-які інші фігури, які подобаються. Випікаємо печиво до рум'яного кольору в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин.

Просмотров: 624
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, печиво

Рекомендовані рецепти:

Глазурований сирок "Картопля"
Зефір на десерт
Десерт-морозиво
Салат "Цезар" (рецепт)
Спагетті з шинкою і томатним соусом
Гострий суп з квасолею
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: