Кунжутне печиво: борошно 70 р. вершкове масло 60 р. цукор 120 р.(можна коричневий цукор) яйце 1 шт. ванільний цукор 1 пакетик свіжовичавлений лимонний сік 1 ч. л. насіння кунжуту 160 р. розпушувач 0,5 ч. л. сіль 0,5 ч. л. Змішати борошно, розпушувач і сіль. Збити розм'якшене масло з цукром. Потім додати яйце, ваніль і лимонний сік і збивати 20 — 30 секунд міксером. На низькій швидкості міксера додавати невеликими порціями борошно. Лопаткою вмішати весь кунжут (його можна попередньо обсмажити). Духовку нагріти до 180 градусів. На аркуші пекарської папери (обов'язково!) викладати чайною ложкою коржики на відстані один від одного в 3 — 4 см, т. к. печеньки можуть розтікатися. Випікати 8 — 15 хв, в залежності від розміру. Потрібно стежити, щоб не пригоріли! (можна через 6 хв. перевернути на іншу сторону). Вони м'які, липкі, поки гарячі, але потім коли охолонуть стають хрусткими і нереально смачними.
|