Дуже смачну страву з морепродуктів, його смак не схожий на інші страви з кальмарів.
Інгредієнти, які необхідні для приготування котлет з кальмарів: 900 грамів заморожених кальмарів, одна досить велика ріпчаста цибулина, одне куряче яйце, два зубчики часнику, один скибочку пшеничного хліба, дві столові ложки панірувальних сухарів, три столові ложки рослинної олії, сіль і перець за смаком.
Заморожені кальмари слід розморозити, гарненько промити, розібрати і почистити. Ріпчасту цибулину потрібно очистити і дрібно порізати, після чого підсмажити на сковороді. Часник слід дрібно посікти. Білий хліб розмочити у воді. Всі підготовлені таким чином інгредієнти потрібно пропустити через м'ясорубку, потім додати до фаршу одне яйце, а також перець та сіль. Все гарненько перемішати. З отриманого фаршу зробити котлети (форму і розмір котлеток можна вибирати виходячи з власного смаку). Котлети добре обваляти в сухарях для панірування і обсмажувати на сковороді на добре розігрітому рослинному маслі до золотистої скоринки (обсмажувати з обох сторін).
|