Оригінальний і незвичайний спосіб подачі кабачків і м'ясних котлеток. Фарш можна по своєму смаку урізноманітнити додаванням спецій, томатного соусу, гострою аджики. Для фаршу знадобиться 700 грамів м'яса (яловичина і свинина або на ваш смак), одне яйце, дві цибулини, дві столові ложки готової аджики (домашній) або будь-якого томатного соусу, кетчупу, сіль, чорний мелений перчик, один кабачок (вагу 500 грам) і 50 грам сиру. Якщо додаєте кетчуп або томатний соус, то непогано буде приправити фарш часничком.
М'ясо разом з цибулею перемелюємо на м'ясорубці. Додаємо за смаком сіль і перець, можна різні травички-приправки. Заправляємо аджикою або томатним соусом, якщо потрібно - товченим часником. Все добре вимішуємо, додаємо яйце. Даємо фаршу трохи настоятися. Тим часом духовку розігріваємо до 200 градусів. Готуємо дерев'яні шпажки. Ріжемо Кабачок кружечками. На шпажки по черзі нанизуємо кружечок кабачка, фарш, знову кабачок і так до потрібного розміру порції. Загортаємо у фольгу як рулет і ставимо в гарячу духовку. Через 40 хвилин рулетики розкриваємо, посипаємо тертим сиром, ставимо в духовку ще на 5 хвилин. Подаємо готову страву зі свіжими овочами або соусом.