Котлети з фаршу в духовці: 0,5 кг м'яса (свино-яловичого фаршу); 2 шт. картоплі; 1 цибуля; 2-4 зубчики часнику; 3 скибочки м'якушки хліба; вершкове масло; панірувальні сухарі; 4 ст. ложки майонезу; сіль, перець. Отже, якщо фарш ще не готовий, пропускаємо мясо через м'ясорубку. Картоплю натираємо на тертці, цибулю нарізаємо, часник раздавливаем, все це додаємо до фаршу. М'якушка хліба замочуємо у воді, потім віджимаємо і також додаємо у фарш. Після чого кладемо майонез, солимо, перчимо, потім ретельно перемішуємо. Намочивши руки, по черзі формуємо котлети, кожну з яких треба обваляти в панірувальних сухарях, і викладаємо деко, злегка змащене олією. Запікати котлети спочатку треба протягом 15-20 хвилин при температурі 180 0С. Потім на деко можна підлити трохи води, а котлети варто змастити вершковим маслом для соковитості, і відправити назад в духовку ще на чверть години.
|