Котлети по-шотландськи: 1 яйце 150 г м'ясного фаршу, скибочка білого батона 1 ст. л. сметани для обмазки. Спочатку приготуйте фарш. Будь-яке м'ясо без кісток і прокрутити на м'ясорубці, додайте нарізаний сирої по можливості дрібніше цибулю, покладіть перець, посоліть. З скибочок батона зріжте кірки, розмочіть їх у молоці або у воді, відіжміть і додайте у фарш. М'ясну масу потрібно злегка збити виделкою. І тільки потім приступати до формування котлет.Взявши фарш в руку, надайте йому форму овальної плоскої коржі. На середину покладіть очищені від шкаралупи варене яйце і оберніть його з усіх сторін м'ясом. Перекочуючи в долонях готову котлету, надайте їй форму кулі. Кулі укладайте трохи помазанную сметаною сковороду. Коли всі котлети будуть покладені, гарненько повапните їх зверху сметаною і відправте в заздалегідь розігріту до 200°С духовку. Коли підрум'яняться, дайте котлет трохи охолонути, щоб не розвалювалися. Розріжте кожну навпіл і відразу ж подавайте на стіл. Якщо фарш був занадто жирним, котлети можуть лопнути при випіканні. Тоді розріз роблять по тріщині, щоб зробити її непомітною.
|