Успенський піст дуже хочеться побалувати себе чимось смачненьким. Після того, як мені набридло днями безперервно їсти свіжі салати, гречку, рис і фрукти, я вирішила приготувати нове для мене блюдо. Довго шукала відповідний рецепт і ось, нарешті, знайшла. Зустрічайте: кошики з пшенкой! Пшоняну кашу у нас в родині практично ніколи не готували, а адже вона, як виявилося, і смачна, і корисна (не дарма ж пшоно дуже полюбляють птахи). Сама по собі пшоняна каша трохи нудна, а ось у поєднанні з овочами виглядає вже більш апетитно.
Для кошиків з пшенкой нам знадобиться: пшонка - чверть склянки; великий помідор - 3 шт.; великий шампіньйон - 3 шт.; оливкова олія - 1 ч.л.; спеції і зелень - за смаком.
Перш, ніж готувати кошики з пшенкой, останню необхідно відварити. Далі потрібно томати вимити і видалити м'якоть, яка потім змішується з пшенкой, спеціями, зеленню і оливковою олією. Отриманої пшоняної сумішшю нафарширувати помідори і печериці (з них попередньо треба зрізати ніжки). Отримане блюдо запікати в розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин при температурі 180-200 градусів.
|