Овочеві, фруктові і ягідні соки фреш дивно корисні для організму - в них у великій кількості містяться вітаміни і мікроелементи, усі вони низько калорійні, але при цьому чудово вгамовують відчуття голоду. Ще одна перевага соків - їх дуже просто приготувати, але все-таки для того, щоб даний продукт був не тільки смачним, але і корисним одночасно потрібно дотримуватися кількох простих правил: по-перше, перед приготуванням соку овочі та фрукти слід ретельно промити; по-друге, для соку необхідно використовувати тільки стиглі незіпсовані плоди; в-третіх, шкірку потрібно зрізати тільки нержавіючим або спеціальним ножем. Також слід пам'ятати про те, що свіжоприготовані соки погано зберігаються і тому їх потрібно пити не пізніше, ніж через 10-15 хвилин після приготування. Пити свіжі соки потрібно не залпом, а невеликими ковтками і за півгодини до прийому їжі - якщо випити сік безпосередньо перед їжею або відразу ж після неї, то в кишечнику виникне бродіння. Стежачи за своєю зовнішністю і здоров'ям, можна двічі в тиждень замінити денні прийоми їжі натуральними соками, не завдавши цим шкоду здоров'ю, через місяць таких "сокових" днів можна буде відчути легкість, бадьорість, прилив працездатності. Ще соки допомагають вивести з організму шлаки. але для цього необхідна сокова дієта, "сидіти" на якій можна до п'яти днів (не довше!)