Такі незвичайні цукерки, які готуються на основі такого незвичного в якості інгредієнта для цукерок продукту, як морква є просто ідеальним ласощами для маленьких діток-ласунів, адже вони будуть не тільки смачними і солодкими, але ще і дуже-дуже корисними!
Інгредієнти, які знадобляться для приготування смачних морквяних цукерок: половина кілограма свіжої моркви, 200 грамів цукрового піску, одна плитка (100-грамова) шоколаду, причому підійде будь по вашому вибору, але краще все-таки, на мій погляд, саме молочний, так як він більше підходить для дітей, трішечки лимонної кислоти, а також 100 грамів вафель та 50 грамів цукрової пудри як обсипання цукерок.
Моркву необхідно почистити і натерти на крупну тертку, після чого скласти її в каструльку, додати лимонну кислоту і цукор і варити все це не невеликому вогні до тих пір, поки маса не загусне, а морква не буде практично прозорою, при цьому постійно помішуючи її. В що стала вже густою і щільною масу додати попередньо розтоплений шоколад і ретельно розмішати суміш (можна використовувати міксер). З ще теплої маси зробити кульки невеликого розміру (приблизно з волоський горіх), руки при цьому краще змочувати водою і обваляти їх в суміші подрібнених вафель і цукрової пудри. Готові цукерки охолодити.
|