Копчена скумбрія в домашніх умовах: скумбрія свіжоморожена 2 штуки, вода-1 літр, куркума порошок 1 ч. ложка, цукровий пісок 3 ст. ложки, рідкий дим 125 мл, лавровий лист, запашний і чорний перець горошком за смаком, чорний листовий чай 5 ст. ложок або 5 пакетиків, 4 ст. ложки сіль. Як правильно і смачно приготувати копчену скумбрію в домашніх умовах. Для початку заварюємо заварку, заливаємо її окропом і даємо настоятися чаю близько 15 — 20 хвилин. Потім чай слід процідити від заварки або ж просто витягнути пакетики. Далі в чай засипаємо цукровий пісок і сіль і розмішуємо до повного розчинення. Суміш повинна бути не вище кімнатної температури. Після додаємо куркуму і вливаємо рідкий дим, все акуратно перемішуємо. Скумбрію потрібно випатрати, видалити нутрощі і голови, потім ретельно промити під струменем холодної води. Для того щоб не псувати посуд, яку в подальшому буде складно відмити від яскравого кольору куркуми і аромату рідкого диму, пропонуємо використовувати пластикову пляшку, в якій попередньо слід зрізати горлечко. потім пляшку ставимо рибку вгору хвостиками й додаємо спеції (лавровий лист і перець горошком). Потім заливаємо рибу підготовленою сумішшю. і залишаємо рибу в такому стані на три дні, періодично рибку потрібно струшувати, для того щоб вона рівномірно просолились.
|