Головна » Статті » Рецепти

Копчена скумбрія в домашніх умовах
Копчена скумбрія в домашніх умовах:

скумбрія свіжоморожена 2 штуки,
вода-1 літр,
куркума порошок 1 ч. ложка,
цукровий пісок 3 ст. ложки,
рідкий дим 125 мл,
лавровий лист, запашний і чорний перець горошком за смаком,
чорний листовий чай 5 ст. ложок або 5 пакетиків,
4 ст. ложки сіль.

Як правильно і смачно приготувати копчену скумбрію в домашніх умовах.
Для початку заварюємо заварку, заливаємо її окропом і даємо настоятися чаю близько 15 — 20 хвилин. Потім чай слід процідити від заварки або ж просто витягнути пакетики. Далі в чай засипаємо цукровий пісок і сіль і розмішуємо до повного розчинення. Суміш повинна бути не вище кімнатної температури. Після додаємо куркуму і вливаємо рідкий дим, все акуратно перемішуємо.
Скумбрію потрібно випатрати, видалити нутрощі і голови, потім ретельно промити під струменем холодної води. Для того щоб не псувати посуд, яку в подальшому буде складно відмити від яскравого кольору куркуми і аромату рідкого диму, пропонуємо використовувати пластикову пляшку, в якій попередньо слід зрізати горлечко. потім пляшку ставимо рибку вгору хвостиками й додаємо спеції (лавровий лист і перець горошком). Потім заливаємо рибу підготовленою сумішшю. і залишаємо рибу в такому стані на три дні, періодично рибку потрібно струшувати, для того щоб вона рівномірно просолились.

Просмотров: 396
Категория: Рецепти |
| Теги: умовах, чай

Рекомендовані рецепти:

Торт з мигдальною начинкою
Швидкі пиріжки на кефірі
Сирний торт з персиками
Пиріг з сиром та вишнями
Сирні булочками з солодкою кукурудзою
Яловичина в лимонному соусі
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: