Головна » Статті » Рецепти

Консервований перець з хвостиками в томатному соку
Це блюдо, яке безумовно не залишить байдужим нікого, хто любить солодкий болгарський перець. Головна родзинка в його приготуванні полягає в тому, що перець консервується цілком з хвостиками.
Отже, необхідно:
Перець солодкий болгарський - скільки піде. В 3-х літрову банку може поміститися 25 штук середнього розміру перців.

Для соусу:
Сік томатний - 3 літри;
Цукор пісок - 1 склянка;
Оцет 9 % - 1 / 3 склянки;
Сіль - 3 столові ложки;
Масло рослинне - ½ склянки.

Процес приготування:

Для цієї консервації краще всього підійдуть двох або трьох літрові баночки. У такі ємності перцю увійде побільше.

Зазначені інгредієнти для соусу перекласти у велику каструлю (8 або 10 літрову), потім дати закипіти.

Окремо перець треба добре промити, залишаючи хвостики. Потім наколоти в деяких місцях виделкою і опускати в киплячий соус великою партією. Після закипання дати проваритися перцям хвилин 10 - 20. Але при цьому треба постійно перевіряти перець, він не повинен бути твердим, але і надмірна м'якість не потрібна. Час варіння у перців в залежності від сорту різна.

Після цього проварені перці складати в заздалегідь простерилізовані банки. Стерилізувати банки можна в духовій шафі. Для цього банки промивають з содою, потім ставлять на деко в холодну духовку і виставляють 100 С, тримати банки в духовці 20 - 30 хвилин. Кришки прокип'ятити і дати їй повністю просохнути.

Перець гарячим розкладати в банки доверху і залити киплячим соусом, після цього можна закрутити. Перевернути догори дном і добре укутати. Після цього банки зберігати в коморі, можна і в інших приміщеннях квартири. Перці згодом візьмуть на себе частину соку, відповідно кількість соусу в банках зменшиться, але банки з перцями ведуть себе добре, не вибухають.

Приємного апетиту!

Просмотров: 911
Категория: Рецепти |
| Теги: перець, банки

Рекомендовані рецепти:

Домашній кекс
Цибульні булочки
Десерт з яєчних білків (рецепт)
Закусочний торт "Полянка"
Готуємо сирники
Голландський салат з оселедцем
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: