Головна » Статті » Рецепти |
Консервований перець з хвостиками в томатному соку
Це блюдо, яке безумовно не залишить байдужим нікого, хто любить солодкий болгарський перець. Головна родзинка в його приготуванні полягає в тому, що перець консервується цілком з хвостиками. Отже, необхідно: Перець солодкий болгарський - скільки піде. В 3-х літрову банку може поміститися 25 штук середнього розміру перців. Для соусу: Сік томатний - 3 літри; Цукор пісок - 1 склянка; Оцет 9 % - 1 / 3 склянки; Сіль - 3 столові ложки; Масло рослинне - ½ склянки. Процес приготування: Для цієї консервації краще всього підійдуть двох або трьох літрові баночки. У такі ємності перцю увійде побільше. Зазначені інгредієнти для соусу перекласти у велику каструлю (8 або 10 літрову), потім дати закипіти. Окремо перець треба добре промити, залишаючи хвостики. Потім наколоти в деяких місцях виделкою і опускати в киплячий соус великою партією. Після закипання дати проваритися перцям хвилин 10 - 20. Але при цьому треба постійно перевіряти перець, він не повинен бути твердим, але і надмірна м'якість не потрібна. Час варіння у перців в залежності від сорту різна. Після цього проварені перці складати в заздалегідь простерилізовані банки. Стерилізувати банки можна в духовій шафі. Для цього банки промивають з содою, потім ставлять на деко в холодну духовку і виставляють 100 С, тримати банки в духовці 20 - 30 хвилин. Кришки прокип'ятити і дати їй повністю просохнути. Перець гарячим розкладати в банки доверху і залити киплячим соусом, після цього можна закрутити. Перевернути догори дном і добре укутати. Після цього банки зберігати в коморі, можна і в інших приміщеннях квартири. Перці згодом візьмуть на себе частину соку, відповідно кількість соусу в банках зменшиться, але банки з перцями ведуть себе добре, не вибухають. Приємного апетиту! | |
Просмотров: 911 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |