«Конячка» з курки з овочами і яйцями: 500 р курячих грудки 10 варених яєць 10 крупний картоплю 3 відварних моркви середнього розміру 3 маслини 2 червоних цибулини листя салату кучерява петрушка 300г майонезу або густої сметани зі спеціями. Як приготувати новорічний салат конячка з курки і яєць. 2 моркви потерти на середній тертці, так само потерти картоплю. Дрібно нарізати куряче філе, обсмажити з мінімумом масла до готовності, остудити, подрібнити. Відокремити білки яєць від жовтків, половину 1 білка відкласти для оформлення очі, інші білки і все жовтки потерти на дрібній тертці в окремі ємності. Дрібно порізати цибулю, залити окропом на 5 хвилин залишити, відкинути на друшляк, обсушити. Викласти у вигляді вінка по периметру страви листя салату. Першим шаром викласти половину курки, потім частину цибулі, змастити майонезом, викласти моркву, знову цибулю, картопля, майонез, решту курку, далі потрібно визначити обриси конячки (найкраще викласти на салат трафарет і обсипати його навколо яєчними білками, потім трафарет прибрати). Покрити поверхню майбутньої конячки майонезом, викласти картоплю, цибулю, промазати майонезом, розрівняти і висипати жовтки, притиснути цю частину салату пальцями щоб фігурка коня вийшла опуклою. Оформити гриву з моркви, інші частини, як показано на малюнку маслинами, цибулею, гілочками кропу, зробити «галявину» з петрушки, зверху викласти терті білки.
|