Цей незвичайний хліб приведе в захват дітей, так і дорослим він цілком може сподобатися! Необхідні продукти: 500-600 грамів пшеничного борошна, 300 г молока або води, 50 грамів рослинної масла40 грамів дріжджів, дві чайних ложки солі, по дві столові ложки соку буряка, моркви і шпинату, одна столова ложка цукру. Дві столові ложки з верхом борошна, невелика кількість цукру і дріжджі залити 100 грамами теплого молока і залишити під рушником на 15 хвилин. У борошно додати сіль і, коли опара підійде, вилити її, додати залишки молока і замісити тісто. Тісто добре вимісити і розділити на чотири частини. Одну частину тіста відкласти, а три залишилися змішати з різними овочевими соками так, щоб колір добре і рівномірно розподілився по тесту. Все тісто скласти в миску, накрити рушником і залишити підходити. Приблизно через годину, коли тісто збільшиться в розмірі, розкачати кожну частину окремо. Отримані пласти покласти стопкою один на інший, змастити рослинним маслом і скрутити в рулет, який потім покласти у форму і залишити ще приблизно на годину. Випікати хліб в розігрітій до 220 градусів духовці приблизно 20 хвилин.
|