Клафуті - це французький десерт, щось средщнее між пирогом і запіканкою, у Франції для його приготування використовують найчастіше дрібну дику черешню, причому з кісточками. У цьому ж рецепті використовується звичайна велика черешня (без кісточок), хоча можна використовувати вишню або інші фрукти по сезону, а взимку - консервовані. Отже, для шести порцій такого десерту необхідний такий набір продуктів: 400 грамів стиглої черешні (краще взяти чорну), два курячих яйця, половина склянки борошна, 150 г вершкового масла, дві третини склянки молока, одна третина склянки цукру, один пакетик ванільного цукру. Черешню спочатку слід вимити і видалити кісточки. 80 грамів вершкового масла розтопити і потім охолодити. Яйця трошки збити виделкою і додати до нього борошно. Перемішати масу міксером і додати розтоплене і остигле масло. Потім, продовжуючи збивати, додати цукор, ванільний цукор і молоко. Форму для випікання змастити 1,5 столовими ложками вершкового масла і на її дно викласти ягоди черешні, а зверху на них потрібно вилити тісто. Форму покласти в духовку розігріту до 200 градусів на 10 хвилин, потім зменшити температуру до 180 градусів. Вершкове масло, що залишилося, порізати на шматочки і викласти зверху на пиріг і продовжувати випікати. Готовність перевіряти сірником або зубочисткою приблизно через 25 хвилин.
|