Головна » Статті » Рецепти

Клафуті з черешнею
Клафуті - це французький десерт, щось средщнее між пирогом і запіканкою, у Франції для його приготування використовують найчастіше дрібну дику черешню, причому з кісточками. У цьому ж рецепті використовується звичайна велика черешня (без кісточок), хоча можна використовувати вишню або інші фрукти по сезону, а взимку - консервовані.
Отже, для шести порцій такого десерту необхідний такий набір продуктів: 400 грамів стиглої черешні (краще взяти чорну), два курячих яйця, половина склянки борошна, 150 г вершкового масла, дві третини склянки молока, одна третина склянки цукру, один пакетик ванільного цукру.
Черешню спочатку слід вимити і видалити кісточки.
80 грамів вершкового масла розтопити і потім охолодити. Яйця трошки збити виделкою і додати до нього борошно. Перемішати масу міксером і додати розтоплене і остигле масло. Потім, продовжуючи збивати, додати цукор, ванільний цукор і молоко.
Форму для випікання змастити 1,5 столовими ложками вершкового масла і на її дно викласти ягоди черешні, а зверху на них потрібно вилити тісто. Форму покласти в духовку розігріту до 200 градусів на 10 хвилин, потім зменшити температуру до 180 градусів. Вершкове масло, що залишилося, порізати на шматочки і викласти зверху на пиріг і продовжувати випікати. Готовність перевіряти сірником або зубочисткою приблизно через 25 хвилин.
Просмотров: 658
Категория: Рецепти |
| Теги: вершкового, масла

Рекомендовані рецепти:

Пиріг "Зебра"
Салат з квасолі і курки
Ніжний німецький пиріг Buchteln
Яблука, фаршировані салатом
Баклажани з сиром і помідорами
Ладду - східне ласощі з нуту
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: