Виявляється млинці люблять не тільки у нас - вони також є досить популярним страву у шведів. І якщо вже самі млинці не надто відрізняються від звичних, то спосіб їх подачі з джемом і морозивом досить незвичайний - виходить чудово смачний десерт!
Список продуктів, які вам потрібні для приготування та подачі млинців по-шведськи: одна склянка молока, 100 г пшеничного борошна, три курячих яйця, півтори-дві столові ложки цукру, одна столова ложка розтопленого вершкового масла, трохи солі, приблизно пів склянки фруктового джему і 100 грамів морозива, а також гілочка м'яти для прикраси.
З борошна, трохи теплого молока, яєчних жовтків, а також цукру і солі необхідно замісити млинцеве тісто, а потім додати в нього білки, які потрібно трохи збити віночком і розтоплене вершкове масло. На добре розігрітій пательні посмажити з підготовленого тіста млинці (смажити з обох сторін) і викласти їх на тарілку і змастити їх по краях джемом, а зверху викласти кульку морозива. Прикрасити страву гілочкою м'яти.
|