Кюфта паші: 1 кг пісної баранини(можна замінити яловичиною), по одному пучку петрушки, кропу і кінзи, 4 зубчики часнику, 4 цибулини, сіль, перець, олія для смаження. Для соусу: 1 кг помідорів, 200 мл яловичого кісткового бульйону, 2 зубчики часнику, 1 цибулина, 2 ч. л. цукрової пудри, 2 ст. л. томатної пасти, 1 ч. л. (імбир, мускатний горіх, білий перець і гвоздика), кріп, сіль, перець. Очистіть цибулю і часник. Помийте і висушіть петрушку, кріп і кинзу. Дрібно порубаєте зелень, цибулю і часник. Пропустіть м'ясо через м'ясорубку і викладіть у велику миску. Приправте підготовленої зеленню, посоліть і поперчіть. Вимісіть руками до однорідності. Зачерпніть жменю фаршу і скачайте в кулю. Щоб було легше ліпити, змочуйте руки у воді. Укладіть м'ясні кульки на блюдо. Приготуйте соус: почистіть і поріжте цибулю і часник, помідори подрібніть в блендері. У глибокій сковороді або сотейнику посмажте цибулю протягом хвилини на вершковому маслі. Додайте часник, помідори, цукрову пудру, томатну пасту, приправи, сіль і перець. Влийте бульйон і варіть 20 хвилин на слабкому вогні. Нагрійте 500 мл рослинного масла у фритюрниці(або глибокій каструлі). Коли воно стане гарячим, опускайте в нього по одному м'ясні кульки і смажте 2 хвилини. Вийміть шумівкою і розкладіть на паперовому рушник на 5 хвилин. Укладіть смажені кульки в томатний соус, накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 5 хвилин. Посипте кропом і подавайте до столу гарячими. До цієї страви підійде будь-який гарнір на ваш смак.
|