Кисло-солодкі баклажани по-корейськи: 4 середніх баклажана 2 солодких перцю 1 велика морква 1 велика цибулина 3 зубки часнику(великі) мелений червоний і чорний перець кріп і петрушка 1-2 ч. л. коріандру прогріти і потовкти(або вже меленого) 1-2 ст. л. винного або яблучного оцту(або сік лимона) ростить.масло для смаження і заправки кунжут сіль 1 ч. л. меду або цукру соєвий соус. Баклажани з шкіркою порізати уздовж тонкими смужками(1,5-2 см завтовшки) посипати неповної столовою ложкою солі, пом'яти руками і залишити на ніч у холодильнику(краще добу солі). Від тривалого лежання в солі вони стають як би провяленными і відмінно зберігають форму, як не заважай їх в салаті. На наступний день їх гарненько віджати, обсмажити в олії. Дати стекти маслу. Часник із зеленню подрібнити, посолити, нехай дадуть сік. Перець нашаткувати соломкою, моркву на корейській тертці, посипати коріандром, перцем, кунжутом, змішати з медом, часником і зеленню. (Сюди ж додати сирої цибулю півкільцями). Все з'єднати з баклажанами, додати оцет, якщо необхідно до солити соєвим соусом. При бажанні можна ще додати масла(простого або кунжутного). Тепер поставити на добу в холодильник.
|