Холодний жучок з скумбрії по-эстрыбпромовски: Для приготування цього жучка було тільки 3 заморожені рибини загальною вагою 1300. Жучок в готовому вигляді — 1 кг. Рибу розморозити але не мити. Відрізати голову і хвіст. Розрізати рибу вздовж хребта не розрізаючи черевце. Видалити хребет, нутрощі. відскребти чорну плівочку. Обполоснути холодною водою і ретельно вмочити серветками. На це кількість риби пішло 1,5 столових ложки без гірки солі. Так як цей жучок з розмороженої риби, цукор класти не треба. Якщо комусь пощастить, і він буде готувати такий жучок з свіжозловленої скумбрії, раджу додати 1 чайну ложку цукру. Це зробить рибу більш ніжною. Рибу посолити, скласти в скляний або емальований посуд. накрити харчовою плівкою і відправити на просолку в холодильник на 12-24 години. Дістаємо нашу рибку, пробуємо шматочок(Це як раз той момент з-за якого ми не пішли коротким шляхом))). Якщо раптом ви пересолили рибу, вимочіть її в холодній воді хвилин на 20. Якщо кількість солі вас влаштовує, споліскують рибку під струменем води і ретельно обсушити серветками. Викладаємо першу тушку м'ясом догори. Посипаємо приправою для засолювання риби пряного посолу(вона не містить солі). Якщо у вас такої немає, можна перемолоти чорний перець, запашний перець, коріандр. Покласти кілька листочків лаврового листа(а його можна також змішати зі спеціями. Розкласти кружечки часнику. Можна дрібно порізати, можна видавити на часникодавку. Викладаємо другу тушку «вальтом» по відношенню до першої. Тобто десь у першій хвіст рибини, у другій — частину від голови. Тушки накладаються м'ясом один до одного. Від рулони харчової плівки відрізаємо 2 шматки завдовжки 40-50 см і кладемо їх внахлест, щоб збільшити ширину плівки. На край плівки викладаємо нашу рибну пірамідку, складаємо його навпіл і починаємо загорнути в плівку.Намагаємося загорнути тугіше. . Потім відправляємо нашу рибку в холодильник годин на 10. Відрізали скільки вам треба.
|