Влітку, коли настане виснажлива спека, цей освіжаючий супчик доведеться дуже до речі. Тим більше, що варити для нього нічого не потрібно, і це теж важливо.
Інгредієнти: кілограм огірків, пучок зеленого цибулі, один - два солодких болгарських перцю, півтори склянки овочевого бульйону або води, часточка часнику, сіль і чорний мелений перець за смаком, три столові ложки свіжих хлібних крихт.
Огірки очистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками. Такими ж невеликими кубиками нарізати болгарський перець, дрібно порізати зелену цибулю. Часник пропустити через прес і потім потовкти у ступці. Змішати всі подрібнені овочі (часник можна не додавати). Половину цієї суміші завантажити в блендер, влити туди ж склянка овочевого бульйону або холодної кип'яченої води і пюрировать до стану однорідної маси. У велику миску висипати хлібні крихти. Додати пюре з овочів, перемішати. Влити решту бульйону і покласти нарізані овочі. За смаком приправити сіллю і перцем, подрібненим часником і розлити по тарілках. Можна в тарілку додати ложку сметани. Перед подачею суп ненадовго поставити в холодильник.
|